söndag 12 maj 2024

inloggad som

Första investeringarna för Mobile Heights okända såddfond

I all tysthet har Lundabaserade Mobile Heights byggt upp en såddfinansieringsverksamhet med namnet Do-tank. Tolv utvecklingsprojekt inom mobilteknik har hittills beviljats pengar.

De tolv projekten handlar om allt från trådlösa betalningar på nära avstånd till utveckling av tjänster kopplade till musikupplevelser i mobiltelefonen. Satsningen drivs av Mobile Heights tjänsteforskningscentrum, som i höstas fick 2,5 miljoner kronor av KK-stiftelsen. Under ett år ska centret undersöka ur väl Do-tankprojekt fungerar som metod för att höja innovationsgraden och minska klyftan mellan forskare och företag.

Men någon offentlig information om satsningen finns det knappt.

— Vi har inledningsvis själva scoutat upp tänkbara projekt, genom våra kontakter på bland annat Minc och Blekinge högskola, säger Susanna Bill, som ansvarar för Do-tank på Mobile Heights.

Do-tankprojekten pågår 1-3 månader och finansieras med mellan 50.000 och300.000 kronor. Pengarna ska hjälpa projektet fram till ett resultat,som en marknadsundersökning eller en färdig prototyp.

— Det har visat sig att det finns ett hål i innovationssystemet. Det finns helt enkelt ingen finansieringstyp som liknar den här, säger Susanna Bill.

Anders Frick

I all tysthet har Lundabaserade Mobile Heights byggt upp en såddfinansieringsverksamhet med namnet Do-tank. Tolv utvecklingsprojekt inom mobilteknik har hittills […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen