torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Nya partnerskap ska lyfta dansk satellitspårning

Suget efter danska TracTracs GPS-utrustning förstora sportevenemang får bolaget att växla upp expansionstakten. Utöverutveckling av nya produkter har bolaget partnerskap på gång på en radutländska marknader.

— Vi har utvecklat teknikens användarvänlighet så att vi nuinte själva måste vara med ute på fältet vid stora sportevenemang för att setill att systemet och servrarna fungerar. Därför är vårt stora projekt just nuatt rulla ut en affärsmodell där partnern eller evenemangsarrangören själv skakunna få igång systemet. Vi har fått den första partnern i Norge, säger ChrisTerkelsen, som äger och driver bolaget tillsammans med medgrundarna JesperGrooss och Jakob Ødum.

TracTracs GPS/GPRS-enhet gör att deltagarnas placering itill exempel skidlopp, seglingsregattor och orienteringstävlingar kan följas påinternet. När 23.000 löpare startar i Copenhagen Marathon i slutet på majkommer favoriternas positioner kunna följas med TracTracs teknik. I februaritäckte bolaget den stora seglingsregattan Millas de Moraira från den spanskakusten till Medelhavsön Ibiza.

— Vi utvecklar hela tiden vår produkt. En ny sak vidseglingstävlingar är att man på storbilds-tv eller på datorn inte bara kan sebåtarnas placeringar och andra resultat, men även videoströmmar frånevenemanget där satellitspårningen används för att visa var kamerorna är lokaliserade, säger Chris Terkelsen.

TracTrac ska enligt planen etablera partnerskap även i Sverige,men först på tur står två transatlantiska marknader. Bolaget har i dag tio anställda vid kontoret i Lyngby, strax norr omKöpenhamn.

Keld Broksø

Suget efter danska TracTracs GPS-utrustning förstora sportevenemang får bolaget att växla upp expansionstakten. Utöverutveckling av nya produkter har bolaget partnerskap […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]