fredag 29 mars 2024

inloggad som

Wifstrand in i styrelsen för Ingeniøren

Rapidus VD Jan Wifstrand har tagit plats i styrelsen för Mediehuset Ingeniøren i Köpenhamn. Förutom veckotidningen Ingeniøren, med en upplaga på drygt 68.000 exemplar, ingår  teknikrelaterade nyhetssajterna ing.dk och version2.dk i koncernen.

— Vi vill ta in en publicistisk kraft i styrelsen som i huvudsak består av personer med kommersiell bakgrund och folk med ingenjörsbakgrund. Vi förbereder också ytterligare satsningar på nätet framöver och där är Jan Wifstrand en person med erfarenhet av utgivning i flera olika kanaler, säger Jens Willumsen, styrelseordförande i Mediehuset Ingeniøren och tidigare vice VD för SAS.

Sammanlagt har koncernen ett sextiotal anställda och omsatte 2008 omkring 130 miljoner danska kronor.

Jan Wifstrand har tidigare varit chefredaktör för Sydsvenskan och Dagens Nyheter och sitter numera i styrelsen för bland annat tidskriften Vi.

Joel Lyth

Rapidus VD Jan Wifstrand har tagit plats i styrelsen för Mediehuset Ingeniøren i Köpenhamn. Förutom veckotidningen Ingeniøren, med en upplaga […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]