fredag 26 april 2024

inloggad som

App-utvecklare letar partner i Sverige

|  
|  ,

De första veckorna efter danska Netcoders lansering av iPhone-appen RoamingPriser har den laddats ner närmare 400 gånger. Den har nått en toppnotering på danska App Store i kategorin Travel och nu är planen en svensk version.

Totalt för alla applikationer har RoamingPriser, som kostar 30 danska kronor, varit uppe på en elfteplats.

— Vi diskuterar hur vi bäst går vidare med applikationen i en svensk utgåva, säger delägaren Kent Fonager, som hoppas hitta en svensk samarbetspartner.

Tillsammans med sin bror Tony Fonager har han under ett tiotal år levt på att programmera hemsidor, men nu gett sig in på marknaden för iPhone och iPod Touch. Bland annat med gratisapparna iGroup, för uppladdning av bilder, och CurrencyX, för valutaomräkning.

RoamingPriser är Netcoders första betalningsapp. Den ger information om vad det kostar att ringa, skicka data eller SMS från en dansk mobil i utlandet. Appen hjälper också till att hitta det billigaste nätverket. Kostnaden för att exempelvis ta emot samtal i USA springer nämligen snabbt iväg.

Företaget är baserat i Køge, söder om Köpenhamn.

Keld Broksø

De första veckorna efter danska Netcoders lansering av iPhone-appen RoamingPriser har den laddats ner närmare 400 gånger. Den har nått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av […]