torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till proffsiga nördtjejen Emma Estborn…

|  
|  

… som är med och anordnar nätverksträffen Geekgirl Meetup i Helsingborg på lördag.

På vilket sätt är ni nördar?
— Vi har allihop gemensamt att vi är proffsiga tjejer som jobbar med media och brinner för det. Vissa är nördiga inom teknik, andra inom strategi och några inom design.

Vad ska ni göra på träffen i Helsingborg?
— Vi bygger upp en så kallad unconferens, vilket innebär att alla som vill får prata. Det kommer att handla om en massa olika saker — jag ska till exempel prata om problemlösning. Alla som är där hjälper till. De håller föredrag eller workshops och de som inte pratar, fotograferar eller bygger hemsidan eller lagar mat. Det blir en heldagskonferens och middag på kvällen.

Vad är tanken bakom ett så löst upplagt program?
— Programmet är bokat utifrån vad folk har anmält att de vill prata om och en så bra och bred konferens hade vi själva aldrig kunnat sätta ihop. Det gör det också lättare att lära känna varandra.

Hur många är ni nu i nätverket?
— Vi är några hundra och kommer nog att landa på mellan 75 och 100 deltagare på lägret. Det kommer bland annat några deltagare från Danmark som funderar på att arrangera något liknande där.

Vad är den viktigaste tanken med Geekgirl Meetup?
— Att skapa nätverk mellan tjejer som är proffsiga. Vi vill få fler tjejer på scen och rekrytera fler tjejer. Och i slutändan handlar det om att generera fler affärer, för det är det som gör att ett nätverk faktiskt leder någonvart.

… som är med och anordnar nätverksträffen Geekgirl Meetup i Helsingborg på lördag. På vilket sätt är ni nördar?— Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad