torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Bantat varsel efter ljusning hos Cybercom

I januari varslade konsultbolaget Cybercom 80 anställda i södra Sverige om uppsägning. Men sedan marknadsläget förbättrats kommer en del av de varslade få behålla sina jobb.

Börsnoterade Cybercom har 360 anställda i södra Sverige, med ytterligare ett 30-tal i Danmark. Bolaget jobbar mycket mot telekomindustrin och Ericssonbolagens neddragningar i Lund var en bidragande orsak till varslet i januari.

Enligt uppgifter till Rapidus är det 60 av de 80 varslade som slutligen får gå. Den exakta siffran dementeras dock av Thomas Barge, VD för Cybercom Sweden South.

— Det blev färre som sägs upp än som varslades. Hur många kan jag inte säga innan vi lämnat vår kvartalsrapport, säger Thomas Barge till Rapidus.

Han vill heller inte i detalj gå in på varför bolaget bestämt sig för att behålla en del av den varslade personalen, men säger att bolaget börjat se ljusare på framtiden.

— Det handlar om många små bäckar, där marknaden totalt sett förbättrats lokalt, i Danmark och internationellt.

Cybercomkoncernen sysselsätter cirka 2.000 personer i elva länder. Omsättningen 2009 landade på 1,8 miljarder kronor, nästintill oförändrad mot året före. En vinst på 134 miljoner kronor 2008 vändes dock till en förlust på 210 miljoner.

Erik Olausson

I januari varslade konsultbolaget Cybercom 80 anställda i södra Sverige om uppsägning. Men sedan marknadsläget förbättrats kommer en del av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad