torsdag 25 april 2024

inloggad som

Miljonregn över dansk webbproduktion

Produktionsbolaget Congin i Köpenhamn har fått fem miljoner danska kronor från Det Danske Filminstitut, som lyder under Kulturminsteriet. Pengarna ska gå till att utveckla en webbproduktion med namnet Earth Watcher.

Earth Watcher handlar om moderna miljöfrågor och görs som uppföljning på Klimatmysteriet, som producerades i samarbete med Microsoft.

— Detta är ett andra genombrott för oss. Det första fick vi 2006 när vi producerade en serie för TDC, där vi kombinerade socialt nätverkande med fiktion på nätet, säger VD Christian Fonnesbech.

Congin är specialiserade på att skapa innehåll för storytelling, där filmklipp, text och annan media på nätet används för att berätta en historia. Tidigare fungerade bolaget mer som ett konsultbolag, men med pengarna i hamn kan de satsa mer på egna produktioner. Christian Fonnesbech säger att Congin brukar utveckla ett eller två mindre projekt per månad, men att de sidouppdragen sinade i somras.

Christian Fonnesbech är grundare och huvudägare för bolaget, som har fyra anställda. Produktionschefen Mikkel Thomassen äger också en mindre del av företaget. Omsättningen har varit mellan tre och fyra miljoner danska kronor per år de tre senaste åren.

Anders Frick

Produktionsbolaget Congin i Köpenhamn har fått fem miljoner danska kronor från Det Danske Filminstitut, som lyder under Kulturminsteriet. Pengarna ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.