onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Astra Zeneca lägger ner utvecklingen i Lund

|  

Läkemedelsejätten Astra Zeneca lägger ner hela sin utvecklingsavdelning i Lund, enligt uppgifter till Rapidus. 900 anställda berörs. 

Inriktningen för forskningsavdelningen i Lund är läkemedel och doseringshjälpmedel för läkemedelinriktade mot sjukdomar i andningsvägarna, såsom astma och kroniskobstruktiv lungsjukdom, KOL.

Neddragningen är en del av ett världsomfattande sparprogram där dagens personalstyrka på över 60.000 personer ska bantas med 10.400 tjänster fram till 2014. Det ska enligt bolaget leda till 1,9 miljarder dollar i årliga resultatförbättringar.

Erik Olausson

Läkemedelsejätten Astra Zeneca lägger ner hela sin utvecklingsavdelning i Lund, enligt uppgifter till Rapidus. 900 anställda berörs.  Inriktningen för forskningsavdelningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.