onsdag 24 april 2024

inloggad som

Polar Rose klart med första mobilprodukten

|  ,
|  ,

I dag visar Malmöbolaget Polar Rose upp mobilprogrammet Recognizr på mässan i Barcelona. Programmet, utvecklat tillsammans med Malmöbaserade TAT, är det första färdiga resultatet av bolagets nya fokus på ansiktsigenkänning direkt i mobiltelefonen.

Med Recognizr ska användaren kunna få automatisk kontaktinformation eller senaste Facebook-uppdateringen för en tidigare identifierad person genom att rikta mobilkameran mot ansiktet. En demonstrationsvideo av tekniken har sedan sommaren 2009 lockat över 400.000 nyfikna.

När en version släpps för allmänheten är inte klart i dagsläget.

— Det är inte säkert det blir som en nedladdningsbar applikation, istället kommer det nog komma som ett förinstallerat program på nya mobiltelefoner, säger Carl Silbersky, som tog över VD-posten efter Nikolaj Nyholm i slutet av hösten.

I samband med VD-bytet har Polar Rose även lagt om strategin. Tidigare har bolaget försökt locka många användare genom att släppa gratisprogram för ansiktsigenkänning på nätet. Nu har man istället börjat uppvakta företag som mobiltillverkare, operatörer och stora spelare inom sociala webbnätverk.

— Vi har lärt oss jättemycket om vad konsumenterna vill ha de senaste åren, men vi ska inte vara ett konsumentbolag, säger Carl Silbersky.

Istället har man börjat paketera sin ansiktsigenkänningsteknik för olika användningsområden, där ett är mobiltelefoner. Licensintäkter ska sedan göra företaget kassaflödespositivt innan året är slut.

Polar Rose sysselsätter i dag 17 personer på Minc i Malmö, i Warszawa och i teknikparken Sophie Antapolis på franska Rivieran.

Erik Olausson

I dag visar Malmöbolaget Polar Rose upp mobilprogrammet Recognizr på mässan i Barcelona. Programmet, utvecklat tillsammans med Malmöbaserade TAT, är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad