tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Scalado öppnar nytt Asienkontor…

|  
|  

Bildteknikbolaget Scalado i Lund expanderar kraftig. Det senaste året har personalen nästan fördubblats och utöver i Korea är bolaget på väg att öppna ett nytt kontor i Taiwan.

För ett år sedan bestod Scalado av ett 50-tal medarbetare, i dag är de nästan 100. Anledningen till expansionen är att antalet kunder har ökat och att försäljningsorganisationen gjorts om. År 2008 var omsättningen knappt 75 miljoner kronor, vilket var en tredubbling jämfört med 2007. Förra året passerade omsättningen 100 miljoner kronor.

Scalados mjukvara används för att hantera bilder effektivt i främst mobiltelefoner. Bland kunderna finns en rad av världens största mobiltelefontillverkare men även hårdvarubolag som NEC, Samsung och Fujitsu.

Marknads- och försäljningschefen Fadi Abbas tog över ansvaret för det kontor i Silicon Valley som bolaget drog igång för ett år sedan. För närvarande finns ett antal tekniker på plats där, en amerikansk försäljningsdirektör håller nu på att rekryteras. Liknande satsningar sker i Korea, där Scalado etablerat sig sedan tidigare, och i Taiwan där ett nytt kontor öppnas i dagarna.

— Asien och USA är våra geografiskt mest intressanta marknader. Det kommer alltid en massa nyheter från Asien, säger Fadi Abbas.

Anders Frick

Bildteknikbolaget Scalado i Lund expanderar kraftig. Det senaste året har personalen nästan fördubblats och utöver i Korea är bolaget på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.