måndag 4 december 2023

inloggad som

Nytt Lundabolag vaskar i dataströmmar

Bildbehandlingsveteranen Helmuth Kristen och Brios före detta finanschef Jonas Källmén drar igång bolaget Infonomy, som ska syssla med informationsvisualisering. Största kunden är det danska elbolaget Modstrøm, som använder Infonomys algoritmer för att tolka kamerabilder av gamla analoga elmätare.

Själva avläsningen sker med hjälp av kameror från företaget Altero, där Jonas Källmén för närvarande är finanschef. En av de större ägarna i Altero är Ikeas grundare Ingvar Kamprad.

Infonomy planerar även att ge sig in i den medicinska branschen och utveckla lösningar för att följa patienters sjukdomstillstånd för att kunna anpassa medicineringen efter patientens dagsform.

— Vi är bra på att vaska fram användbar information ur stora dataströmmar och det kan också användas för att följa patienter med exempelvis lungsjukdomar, cancer och Parkinsons, säger Helmuth Kristen, som tidigare forskade i USA på signalbehandling och även har utvecklat simulatorteknik åt försvarsmakten.

I Infonomy arbetar i dagsläget tre personer och bolaget har sitt säte i Lund. De flesta pengarna drar företaget in från Modstrøm samt från en sensorlösning utvecklad för ett lokföraruthyrningsföretag.

Anders Frick

Bildbehandlingsveteranen Helmuth Kristen och Brios före detta finanschef Jonas Källmén drar igång bolaget Infonomy, som ska syssla med informationsvisualisering. Största […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggadVårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Från våra event

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl