torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Känslig mobil ska ge Syntonetic inkomster i vår

Danska mjukvaruutvecklaren Syntonetic i Fredriksberg lanserade Iphone-programmet Moodagent så sent som i november. Nu har programmet laddats ner 600.000 gånger och från och med mars räknar bolaget med att även börja tjäna pengar på succén.

Moodagent används för att skapa humörbestämda spellistor för musik i telefonen och välja låtar efter bland annat känsla, genre och tempo. Man kan också spela exempelvis ”Enter Sandman” med Metallica och få en lista på liknande hits från musiksamlingen.

Den version som hittills funnits att ladda ner är gratis, men i mars släpps en ny, reklamfinansierad version.

— Vi kommer lägga till extra möjligheter och finesser i den nya versionen, som i gengäld har utrymme för reklam. Dels kommer vi få intäkter från reklamen, dels kan folk betala för att få slippa den, säger Syntonetics VD Peter Berg Steffensen.

Han driver bolaget tillsammans med partnern Michael Henderson. Syntonetics har på fyra års tid dragit in tio miljoner danska kronor i riskkapital från affärsänglar. I dag finns 14-15 anställda, varav två i San Fransisco.

Syntonetic är i gång med Moodagent även till mobiler med Googles operativsystem Android, Blackberry samt Windows Mobile. Målet är att finnas i tio miljoner telefoner vid utgången av 2010. Moodagent är bland 75.000 mobilprogram nominerat tillsammans med tio andra i kategorin ”Mest innovativa Iphone-applikation 2009” av nätmagasinet 148Apps. Vinnaren presenteras på MacWorld Expo under februari.

Keld Broksø

Danska mjukvaruutvecklaren Syntonetic i Fredriksberg lanserade Iphone-programmet Moodagent så sent som i november. Nu har programmet laddats ner 600.000 gånger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.