fredag 17 maj 2024

inloggad som

Danska chefsutvecklare satsar på Skåne

Den skånska marknaden för ledarskapskurser och ledarskapskonsulter är inte enkel att slå sig in på för utländska spelare. Men danska AttractorKurser lägger under 2010 extra krut på att lyckas, bland annat genom en serie arrangemang riktade mot skånska chefer.

Bland satsningarna finns gratis bussresor för chefer från Malmö till Köpenhamn för AttractorKursers workshops. Bolaget ska även hyra förstaklasskupéer på Öresundstågen där skånska chefer kan delta i arrangemang på väg till Köpenhamn, samt vara med på den flytande HR-mässan mellan Göteborg och Fredrikshavn.

AttractorKurser fick en skånsk avdelning i november 2009 med tre svensktalande medarbetare i Köpenhamn, en på kontoret i Stockholm samt den danska affärschefen Henrik Schelde Andersen, som pendlar mellan Århus, Köpenhamn och Skåne.

AttractorKurser grundades år 2000 och fick under 2005 och 2006 priser av tidningen Børsen för sin snabba tillväxt. 2007 såldes bolaget till ingenjörskonsultbolaget Rambøll, där det nu fungerar som en självständig enhet under Stockholmsbaserade Ramböll Management Consulting.

Förra året omsatte verksamheten, med 42 anställda, 43 miljoner danska kronor och gjorde en vinst på 8,5 miljoner. Nu är siktet inställt på Skåne, som Henrik Schelde Andersen menar är en trög marknad just nu.

— Än så länge har vi inte sålt några konsulttjänster i Skåne. Och sedan november har vi erbjudit kurser här i Köpenhamn i organisations- och ledarskapsutveckling till skåningar, men de första som kör igång blir nog små grupper i mars. Men vi är en tålmodig koncern. Idén med försäljningen till Rambøll var att kunna internationalisera oss med resurser till att ha tålamod – även för ett genombrott i Skåne, säger Henrik Schelde Andersen.

På sikt räknar han också med att AttractorKurser ska etablera sig i Malmö.

Keld Broksø

Den skånska marknaden för ledarskapskurser och ledarskapskonsulter är inte enkel att slå sig in på för utländska spelare. Men danska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad