fredag 19 april 2024

inloggad som

Finansprofiler backar upp nytt investmentbolag

Qeep Ventures är namnet på ett nytt investmentbolag som i all tysthet dragits igång i Malmö. Bakom bolaget finns kända namn som finansmännen Torsten Jansson och Göran Härstedt.

Qeep Ventures ska investera i små och medelstora företag med målet att effektivisera och förbättra lönsamheten. VD är Anders Holm, som 1998 startade Qeep som ett managementkonsultbolag tillsammans med Johnny Dahlberg.

— Vi letar efter företag med omsättning runt 20 miljoner upp mot ett par hundra miljoner, främst inom tjänste-, service- och handelssektorn, säger Anders Holm till Rapidus.

Initialt förfogar Qeep Ventures över 50-100 miljoner kronor i kapital. Pengarna är inte fonderade men utlovade vid investeringar, förklarar Anders Holm. Bland finansiärerna finns börsnoterade New Wave Groups VD och huvudägare Torsten Jansson och hans samarbetspartner Göran Härstedt. Från det lokala näringslivet märks namn som Lars Rosvall, styrelseledamot i bland annat Dagon, samt Håkan Eksandh, före detta järnhandelsentreprenör.

Anders Holm uppger att han är i slutfasen av förhandlingarna runt en ny investering.

— Vi tänker gå in i 3-5 bolag under 2010. Det är ett hyfsat bra läge. Värderingarna är låga och det är mycket generationsskiften ute på marknaden nu.

Qeep Ventures är redan delägare i konsultföretaget Lunicore. Dessutom har Anders Holm och Johnny Dahlberg 40 procent av livsmedelsföretaget Ceres Foods i Helsingborg.

Kristian Svensson

Qeep Ventures är namnet på ett nytt investmentbolag som i all tysthet dragits igång i Malmö. Bakom bolaget finns kända […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.