torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Cybercom faller på börsen efter varsel

|  
|  

Den skånska konsultmarknaden höll ut längre i konjunkturnedgången än marknaderna i Stockholm och Göteborg, men nu ser framtiden tuff ut. Det menar Thomas Barge, vd för Cybercom Sweden South, som i morse varslade 80 anställda.

Bakgrunden är neddragningarna i regionens telekombransch. Även om Thomas Barge inte vill säga det rakt ut, handlar det främst om Ericssonbolagen i Lund.

— När det kom ett varsel till i slutet av förra året såg vi att marknaden skulle bli väldigt dålig i år. Det är jättetråkigt, men tyvärr nödvändigt att göra detta, säger Thomas Barge.

Kostnaden för sparpaketet beräknas till 28 miljoner kronor och kommer att tas under första kvartalet. Förhoppningen är att denna banting ska räcka som anpassning till marknaden.

I dagsläget har koncernen 360 anställda i Skåne, i Danmark drygt 30.

— Vi sätter nu in extra säljinsatser i Danmark som jag finansierar i det svenska bolaget. Det handlar om att se marknaden som en sammanhängande Öresundsmarknad. Vi på den svenska sidan har också en prisfördel i valutan, säger Thomas Barge.

Parallellt med åtgärderna ska Cybercom öka leveranserna från sina filialer i Asien och Östeuropa. Vid lunchtid, fyra timmar efter varslet, hade börsen handlat ner aktien tio procent.

Kristian Svensson

Den skånska konsultmarknaden höll ut längre i konjunkturnedgången än marknaderna i Stockholm och Göteborg, men nu ser framtiden tuff ut. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad