fredag 3 maj 2024

inloggad som

Prisad spelproducent vidgar verksamheten

Det danska spelföretaget Apex Virtual Entertainment planerar att utöka sin verksamhet, i god tid innan bolagets hästspel Riders and Ranches Online kommer ut om ett drygt år.

Företaget ska inte bara färdigställa spelet utan tänker också satsa på att själva sköta delar av lanseringen tillsammans med en förläggare. Expansionen av verksamheten underlättas av att organisationen Nordic Game i slutet av förra veckan gav Apex 500.000 danska kronor i utvecklingsbidrag.

— Målet är nu att hitta en stark partner som har tillgång till marknaden och investerare som håller med om att vårt spel passar extra bra för målgruppen. Vi diskuterar redan med förläggare på den europeiska marknaden och har hittills fått väldigt positiv feedback, säger VD Lars Henriksen.

Hästspelet ska spelas på internet och är speciellt inriktat mot tjejer. Det bearbetas nu av ett tiotal utvecklare. För att klara ekonomin fram till lansering har Apex startat parallellföretaget Space Creator, som tar fram tredimensionella miljöer i digitalt format.

Sedan tidigare har Apex fått ekonomiskt stöd från bland andra stödorganisationen New Danish Screen och EU-programmet Mediadesk. Bolaget håller till på IT Universitetet i Köpenhamn.

Två gånger per år delar Nordic Game ut stöd i form av tre miljoner danska kronor till nordiska spelutvecklare. Den här gången ansökte totalt 84 bolag om stöd och övriga bolag i Öresund som prisades av Nordic Game var GuppyWorks i Köpenhamn, Unified Game i Virum, norr om Köpenhamn, samt Cockroach Inc som till hälften är baserat i Malmö.

Anders Frick

Det danska spelföretaget Apex Virtual Entertainment planerar att utöka sin verksamhet, i god tid innan bolagets hästspel Riders and Ranches […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.