tisdag 8 oktober 2024

inloggad som

FI ger tillstånd för nya Malmöfonder

Finansinspektionen har i dagarna gett klartecken för fondverksamhet i nya IKC Fonder i Malmö. Bakom bolaget står Inge Knutsson, grundare av IKC Pension och Fondbytesprogrammet.

Fem aktie- och räntefonder ska få se dagens ljus i företaget. Målet är att komma upp i en miljard kronor i fondkapital under nästa år. Till sin hjälp har Inge Knutsson tre förvaltare.

— Vi räknar med att vara igång i början av januari. Förhoppningsvis tar sedan landets försäkringsbolag in fonderna i sitt sortiment. En av fonderna är också tänkt att gå in i PPM-systemet, säger Inge Knutsson.

Han har nyligen lämnat sitt engagemang som rådgivande förvaltare i Stockholmsbaserade Cicero Fonder, som haft ett samarbete med Fondbytesprogrammet, en omplaceringstjänst för fondförsäkringar och PPM.

Det nya bolaget IKC Fonder ägs av till största delen av Knutsson genom IKC Holding. Antalet anställda i företagsgruppen har dubblerats under året till totalt 38 personer. Förvaltat kapital kopplat till Fondbytesprogrammets verksamhet uppgår till cirka sex miljarder kronor.

Kristian Svensson

Finansinspektionen har i dagarna gett klartecken för fondverksamhet i nya IKC Fonder i Malmö. Bakom bolaget står Inge Knutsson, grundare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad