onsdag 24 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Plan B, Lundinova och Good Old

Henrik Challis, konsult på Malmöbolaget Plan B, tar över VD-posten efter Margaretha Spjuth som nyligen fyllt 65. Henrik Challis blir även chef för Plan B:s Köpenhamnsbaserade dotterbolag. Han har tidigare varit VD i danska managementbolaget Yala Yala men har jobbat i Plan B sedan början av 2000-talet. Margaretha Spjuth kommer kvarstå som konsult och styrelseledamot för Plan B, som har ett tiotal anställda.

En av produktutvecklingsbolaget Lundinovas grundare, Johan Marnfeldt, lämnar verksamheten. Det är snart två år sedan Lundinova i Lund köptes av norska Data Respons. Marnfeldt har fram tills nu varit bunden till företaget, men kommer framöver att jobba med konsult- och styrelseuppdrag genom sitt eget företag. Med vid grundandet av Lundinova år 2001 var också Anders Alvin och Lotta Rolfsson. På kundlistan finns namn som Sony Ericsson och AkzoNobel. Under 2008 låg omsättningen på 29 miljoner kronor.

Malmöbyrån Good Old har värvat Kristin Heinonen som webbstrateg. Hon kommer närmast från en liknande position på PR-byrån Trimedia/Sund Kommunikation men har en bakgrund som journalist på Sveriges Radio. I och med värvningen startar Good Old och Trimedia/Sund Kommunikation ett kundsamarbete kring webbutveckling och marknadsföring. Inklusive nyrekryterade projektledaren Peter Rosdahl sysselsätter Good Old ett 20-tal personer.

Rapidus

Henrik Challis, konsult på Malmöbolaget Plan B, tar över VD-posten efter Margaretha Spjuth som nyligen fyllt 65. Henrik Challis blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.