fredag 23 februari 2024

inloggad som

Resurs Bank tar in kommunikationschef

Olof Engvall blir ny kommunikationschef på snabbväxande Resurs Bank i Helsingborg. Han lämnar närmast reklambranschen och Hilanders.

På Resurs Bank ska han jobba med såväl intern som extern kommunikation. Bolaget är stort inom konsumentkrediter i handeln och ägs till största delen av familjerna Bengtsson och Westin, som står bakom elektronikkedjorna Siba och OnOff, men också grundaren Thomas Paulsson har en del.

Tjänsten som kommunikationschef är ny. Olof Engvall har längre tillbaka arbetat inom medievärlden, bland annat som journalist på Sydnytt och Dagens Industri. Han har också varit informationschef på börsnoterade Readsoft. Nu blir han ansvarig för varumärke, PR och reklamstrategi på Resurs Bank och går direkt in i ledningsgruppen.

— Det är en stor utmaning, men jag är hungrig och tycker om att bygga upp saker, säger Olof Engvall.

För tredje året i rad växte rörelseintäkterna ifjol för Resurs Bank, till 724 miljoner kronor vilket gav en vinst efter skatt på 176 miljoner. Bolaget har över 200 anställda.

Kristian Svensson

Olof Engvall blir ny kommunikationschef på snabbväxande Resurs Bank i Helsingborg. Han lämnar närmast reklambranschen och Hilanders. På Resurs Bank […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.