torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Resurs Bank tar in kommunikationschef

Olof Engvall blir ny kommunikationschef på snabbväxande Resurs Bank i Helsingborg. Han lämnar närmast reklambranschen och Hilanders.

På Resurs Bank ska han jobba med såväl intern som extern kommunikation. Bolaget är stort inom konsumentkrediter i handeln och ägs till största delen av familjerna Bengtsson och Westin, som står bakom elektronikkedjorna Siba och OnOff, men också grundaren Thomas Paulsson har en del.

Tjänsten som kommunikationschef är ny. Olof Engvall har längre tillbaka arbetat inom medievärlden, bland annat som journalist på Sydnytt och Dagens Industri. Han har också varit informationschef på börsnoterade Readsoft. Nu blir han ansvarig för varumärke, PR och reklamstrategi på Resurs Bank och går direkt in i ledningsgruppen.

— Det är en stor utmaning, men jag är hungrig och tycker om att bygga upp saker, säger Olof Engvall.

För tredje året i rad växte rörelseintäkterna ifjol för Resurs Bank, till 724 miljoner kronor vilket gav en vinst efter skatt på 176 miljoner. Bolaget har över 200 anställda.

Kristian Svensson

Olof Engvall blir ny kommunikationschef på snabbväxande Resurs Bank i Helsingborg. Han lämnar närmast reklambranschen och Hilanders. På Resurs Bank […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]