fredag 29 mars 2024

inloggad som

Digital media fokus för nytt Helsingborgsnätverk

I samarbete med det lokala näringslivet startar Campus Helsingborg nätverket Reality Link. Syftet är att utbyta kunskap och erfarenheter kring digital kommunikation.

Utbildningen Strategisk kommunikation – digital utveckling” är en av frukterna av samarbetet mellan LTH:s filial och institutionen för kommunikation, båda på Campus Helsingborg.

— Vi vill se på digital media från både den tekniska sidan och från kommunikationssidan. Det är inget kul att kunna tekniken om man inte kan kommunicera och tvärtom, säger Lise Jensen, projektledare och universitetsadjunkt på LTH i Helsingborg.

I samband med utbildningssatsningen startar ett nätverk med offentlig sektor och intresserade företag, både sådana som kan bidra med ny kunskap och sådana som vill få nya vyer, till exempel genom att ta emot studenter som praktikanter. Bland ”experterna” finns företag som DoOnDot och Mindpark, och bland dem som vill veta mer finns brandförsvaret, Helsingborgs Dagblad och Allers förlag.

— Många inom den offentliga sektorn och även företag frågar sig vart den nya tekniken tar vägen. Vi erbjuder kunskapen och kompetensen, genom studenter som kan peka ut rätt väg att gå, säger Lise Jensen.

I uppstartsskedet stöttas nätverket med 200.000 kronor av Helsingborgs stad, men i framtiden är det tänkt att bli självgående.

I samarbete med det lokala näringslivet startar Campus Helsingborg nätverket Reality Link. Syftet är att utbyta kunskap och erfarenheter kring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]