torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Qlucores emission ska räcka till vinst

|  
|  ,

Ideonbolaget Qlucore har plockat in 1,3 miljoner kronor från nya och gamla ägare. Pengarna ska enligt planen räcka till break-even om 12 månader.

Ett 30-tal kunder från industrin och universitetsvärlden använder i dag Qlucores mjukvara för att synliggöra mönster och strukturer i stora datamängder inom exempelvis gen- och proteinanalys.

Omsättningen för det brutna räkenskapsåret maj 2008 — maj 2009 slutade på en knapp miljon medan resultatet stannade på 1,4 miljoner kronor i förlust.

— Men försäljningen ökar hela tiden, även om läkemedelsbolagen främst lagt kraft på att konsolidera sig under krisen, säger VD Carl-Johan Ivarsson.

Utöver de fyra grundarna är det en handfull affärsänglar som skjutit till pengarna. Trots att de enligt planen ska räcka till nollresultat utesluter Carl-Johan Ivarsson inte att nya emissioner kan bli aktuella ifall bolaget även satsar på analys av finansiella data som nytt affärsområde.

Samtidigt med emissionen har Qlucore uttökat styrelsen med Pia Gideon, tidigare mångårig informationschef för Ericsson.

Erik Olausson

Ideonbolaget Qlucore har plockat in 1,3 miljoner kronor från nya och gamla ägare. Pengarna ska enligt planen räcka till break-even […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad