fredag 19 april 2024

inloggad som

Ericssons problem driver konsultbolag i graven

Konsultbolaget Bitmine i Malmö har gått i konkurs. Företaget hade så sent som förra året 19 anställda, en omsättning på 20 miljoner kronor och en vinst på drygt en miljon kronor. Samtliga anställda har nu fått lämna sina jobb.

— Läget efter årsskiftet blev radikalt förändrat. Bland annat tappade vi vår största uppdragsgivare Ericsson när de gjorde sig av med många av sina konsulter, säger bolagets förra styrelseordförande Sven-Otto Grahn.

Han lämnade sin post som ordförande i samband med att bolaget likviderades i maj. Beslutet kom efter att det danska moderbolaget Bitmine ApS gått omkull. Svenska Bitmines VD, Max Ehle, och resterande delar av styrelsen avgick i juli och konkursansökan lämnades in förra veckan. Bolaget hade förutom Ericsson även Sony Ericsson som största kunder.

Delar av Bitmines verksamhet har dock redan återstartats i ny form. Innan Sven-Otto Grahn och Max Ehle lämnade Bitmine var de igång med ett nytt konsultbolag med namnet Commind, som verkar i Malmö. Företaget, som i dagsläget har 7-8 anställda, blev operativt under oktober och ska arbeta med mobilkommunikation och lösningar för datatjänster på distans.

— Vi har hämtat några anställda från Bitmine och vill på sikt utnyttja deras lokaler men detta är inte klart ännu, säger Sven-Otto Grahn.

Han vill inte gå in på ägandeförhållandena i Commind men säger att hans roll främst är som styrelseordförande i bolaget.

Joel Lyth

Konsultbolaget Bitmine i Malmö har gått i konkurs. Företaget hade så sent som förra året 19 anställda, en omsättning på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.