lördag 18 maj 2024

inloggad som

Volito-ägare satsar på webb-tv

Webb-tv-bolaget This Zentury i Malmö har fått finansmannen Karl-Axel Granlund som ny ägare. Tillsammans med Malmöbolaget Lupinia och huvudägaren This Zentury Holding har Granlund investerat 6 miljoner kronor för marknadsföring och för utveckling av det tekniska systemet Zoulmate för produktion av webb-tv.

This Zenturys affärsidé är att hjälpa företag att starta, driva och tjäna pengar på egna TV-kanaler på nätet. Bolagets egen kanal ZenTV kallas för ett ”feelgood-nätverk” och har en blandning av kommersiellt och redaktionellt innehåll.

— Det är stort för oss att Axel Granlund tror på det här som en framtidsbransch: att organisationer och privatpersoner kan starta en TV-kanal på nätet för en bråkdel av vad det kostar att driva en vanlig TV-kanal, säger This Zenturys VD Trine Grönlund.

Som exempel nämner hon att en personalchef kan starta TV-kanal för att förmedla bolagets värden, och en marknadschef kan starta en kanal för att utveckla ett varumärke.  

Bland This Zenturys kunder finns Malmö Stads Näringslivskontor, Apoteket och E.on. Bolaget har sju anställda.

Lisa Kirsebom

Webb-tv-bolaget This Zentury i Malmö har fått finansmannen Karl-Axel Granlund som ny ägare. Tillsammans med Malmöbolaget Lupinia och huvudägaren This […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]