lördag 27 april 2024

inloggad som

Chef från Sony Ericsson leder Ideonbolag i produktsatsning

Combain Consulting på Ideon i Lund har som ny chef rekryterat Sony Ericssons tidigare vice VD inom teknologistrategi, Björn Lindquist. Combain ska nu bli ett produktbolag.

Arbetet med ett IT-system för att positionera personal med hjälp av mobiltelefoner har pågått ett tag vid sidan om konsultuppdrag för bland andra Sony Ericsson. Idén är att via webben följa hur anställd personal rör sig i syfte att effektivisera fältarbete. GPS och information från basstationer används för positioneringen.

— Vi hoppas hitta kunder i små och medelstora företag inom transportsektorn och i reparatörsbranschen, säger Combains försäljningsansvarige Ulf Richeberg.

Tillsammans med Rikard Windh har han grundat företaget, som idag har ytterligare en timanställd programmerare i organisationen. Diskussioner med investerare om riskkapital pågår.

— Vi tror att vi kommer vara fem, sex personer i slutet av året och kanske det dubbla mot slutet av nästa år. Det är avhängigt investerarnas välvilja, säger Ulf Richeberg.

Bolaget bildades 2003 och byter nu namn till Combain Mobile. Björn Lindquist som blir VD har arbetat på Sony Ericsson sedan 2001 och innan dess på Ericsson. Ulf Richeberg har också en bakgrund från Ericsson, medan Rikard Windh bland annat har jobbat på Teleca.

Enligt Combain väntas marknaden för så kallad Mobile resource management (MRM) växa till tio miljarder dollar år 2014. Av denna marknad hoppas bolaget ta över 150 miljoner kronor.

Kristian Svensson

Combain Consulting på Ideon i Lund har som ny chef rekryterat Sony Ericssons tidigare vice VD inom teknologistrategi, Björn Lindquist. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.