fredag 19 april 2024

inloggad som

Ingen köpare till LIP:s konkursbo

|  ,
|  

Lund IP Products teknik för trådlös IP-telefoni ser ut att begravas för gott. Någon köpare till det skuldtyngda konkursboet har inte stått att finna.

Som mest jobbade drygt tio personer på LIP, som knoppades av från konsultbolaget Lundinova 2005. När LIP gick i konkurs i början av september fanns två anställda kvar.

LIP:s första mobila IP-telefon lanserades på marknaden 2008. Men någon fortsättning av verksamheten ser det inte ut att bli. Enligt konkursförvaltaren Glenn Brorström på advokatbyrån Wirgin i Malmö har det funnits ett par spekulanter, men i dag har han i princip gett upp hoppet om att sälja boet.

LIP lyftes ut som ett fristående bolag då Lundinova 2008 köptes upp av norska Data Respons. Men den långa rad mindre aktieägare som hoppats på LIP kan knappast räkna hem några pengar.

— Konkursboet har skulder på ett antal miljoner så det blir ingen utdelning till ägarna vad det verkar, säger Glenn Brorström.

Erik Olausson

Lund IP Products teknik för trådlös IP-telefoni ser ut att begravas för gott. Någon köpare till det skuldtyngda konkursboet har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.