onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Tusenlappar att spara för danskar på Malmös nya Ikea

|  
|  

Konkurrensen mellan olika Ikeavaruhus är något möbeljätten helst talar tyst om. Men när Ikea idag slår upp portarna i Svågertorp blir det enklare än någonsin för danskar att ta sig till ett svenskt Ikea. Rapidus genomgång visar att resan över Sundet snabbt kan vara intjänad.

Ikea har idag fyra danska varuhus, varav två ligger i Köpenhamnsområdet, i Gentofte och Taastrup.

Skillnaderna är slående när vi jämför priserna på ett av de kök Ikea presenterar på sin hemsida. I Svågertorp landar notan för ny köksinredning på 57.000 svenska kronor. Samma kök kostar i Danmark 63.000 svenska kronor.

Och listan går att göra lång. Den tresitsiga soffan Arild: 9.995 kronor i Sverige, 10.918 kronor i Danmark. Vanviks sängstomme: 2.995 kronor i Sverige, 3.779 i Danmark. Rekordet tar två små päronformade glödlampor: 9 kronor i Sverige, 40 i Danmark.

Ylva Magnusson är pressansvarig på Ikea Sverige. Hon säger att Ikea i Svågertorp riktar sig mot Malmö och Skåne, men att valuteffekten gör att många danskar ändå förväntas hitta dit.

— Sådant varierar över tid och jämnar ut sig i det långa loppet. Det viktigaste är att kunderna kommer till Ikea, säger Ylva Magnusson.

Svenskar som trots allt känner köpsug vid ett besök på ett danskt Ikeavaruhus gör bäst i att leta bland de små tingen. Ett par vispar som kostar femton kronor i Sverige kan man få för en tia i Danmark. 

I jämförelsen har en dansk krona kostat 1,40 svenska.

Joel Lyth

Konkurrensen mellan olika Ikeavaruhus är något möbeljätten helst talar tyst om. Men när Ikea idag slår upp portarna i Svågertorp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.