lördag 20 april 2024

inloggad som

Trafikkaos retar företag i Västra hamnen…

Trafikkaoset i Västra hamnen i Malmö går storföretagen på nerverna. Fortfarande finns utrymme för nästan dubbelt så många företag och bostäder i området jämfört med idag, men i pendlingstid är trafiksituationen nästan ohållbar. 

— Det kommer att bli en negativ situation för företagen om man inte löser in- och utflödet för trafiken. Nu arbetar 3.000-4.000 personer här och hälften åker bil. Vi tycker att man får ta upp trafiken i luften eller ner den i marken, eller helt enkelt förbjuda den, säger Bo Roswall, chef på Telia i Malmö.

Västra hamnen tillhör Malmös mest expansiva delar.

— Vi har inte förlorat kunder på grund av trafiksituationen, men det är ett störande inslag och vi ser det som ett problem, säger Fredrik Wahrolén, informationschef på Duni.

Antalet parkeringsplatser matchar på flera ställen inte behovet och snart kommer ytterligare 300 personer, när konsultföretaget ÅF flyttar in. Per-Erik Rasmusson, kontorsdriftsansvarig på ÅF i Malmö, tror dock att många medarbetare kommer välja att pendla kollektivt till det nya kontorshuset i hamnen.

Även SVT och Region Skåne kommer att bidra med hundratals nya medarbetare i området när de flyttar in.

Anders Frick

Trafikkaoset i Västra hamnen i Malmö går storföretagen på nerverna. Fortfarande finns utrymme för nästan dubbelt så många företag och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.