lördag 18 maj 2024

inloggad som

Stark tillväxt för Epsilons nya dotterbolag…

Senaste årens nysatsningar i Epsilon har burit frukt. Dotterbolagen inom IT och inbyggda system står nu för en betydande del av verksamheten — och inom segmentet energi har flera tunga kontrakt landats.

Medan finanskris och lågkonjunktur tynger de traditionella delarna av det Malmöbaserade industrikonsultbolaget Epsilon, står andra områden mer pall.

På mindre än tre år har Epsilon IT gått från noll till 100 miljoner kronor i omsättning. Samtidigt har verksamheten Embedded Systems växt till drygt 160 miljoner sedan starten 2005. Det framgår av boksluten för 2008 som nu registrerats hos Bolagsverket.

Idag sysselsätter affärsområdena IT och inbyggda system drygt 100 respektive 140 personer. Kunderna finns inom bland annat telekom och medicinteknik. Senaste tiden har Epsilon svängt om inriktningen något, mot miljö- och energimarknaden. Under året har ramavtal skrivits med E.on, Vattenfall och det norska nätbolaget Statnett.

— Satsningen är ett sätt att hitta volymer och komma in på nya marknader. Industribranschen och framförallt fordonsindustrin är väldigt tuff idag, säger koncernchefen Mats Boström.

Totalt omsatte företaget 1,2 miljarder kronor ifjol. I år blir det något lägre, men Mats Boström uppger att det fortfarande handlar om svarta siffror på nedersta raden. Verksamheten har 1.100 anställda och ägs av finansmannen Dan Olofsson, genom holdingbolaget Danir.

Kristian Svensson

Senaste årens nysatsningar i Epsilon har burit frukt. Dotterbolagen inom IT och inbyggda system står nu för en betydande del […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]