fredag 23 februari 2024

inloggad som

Säker mobilkommunikation målet för Sevrells nysatsning

De två IT-veteranerna Per Sevrell och Richard Niklasson startar nu bolaget Elastic Mobile Scandinavia, som ska syssla med säkra lösningar för mobil datakommunikation.

— Vi ser att det finns en stor efterfrågan för robusta och säkra mobildatalösningar inom flera olika branscher, säger Per Sevrell, som tidigare arbetat på IT-företaget Dimension och som VD på Avinova.

Per Sevrell driver idag datakonsultbolaget S2C. I styrelsen för Elastic Mobile ingår också Richard Niklasson, som tidigare har arbetat på Försvarets radioanstalt, Lunds tekniska högskola och Ideonföretagen Q-Labs och Internet Pro.

Elastic Mobile ska ha sin verksamhet i Lund och kommer främst att syssla med systemdesign och alltså inte utveckla någon hård- eller mjukvara. Försäljningen planeras att ske i konsult- och abonnemangsform och Sevrell säger att företagets expansion kommer att ske organiskt.

Richard Niklasson har tidigare utvecklat koncept och säkerhetslösningar för färdtjänst och sjuktransporter med mobildatakoppling åt Kalmar Läns Landsting. Då handlade det om öppen källkod.

— Det är den erfarenheten och dessa öppna lösningar som vi nu tar vara på och förädlar i Elastic Mobile, säger Per Sevrell.

Anders Frick

De två IT-veteranerna Per Sevrell och Richard Niklasson startar nu bolaget Elastic Mobile Scandinavia, som ska syssla med säkra lösningar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.