fredag 12 april 2024

inloggad som

Ny chef och nytt bolag för ID Kommunikation

Malmöbyrån ID Kommunikation får ny chef nästa vecka. Johan Fernö, VD sedan starten för elva år sedan, lämnar över till Lotte Hoflund. Själv stannar han som projektledare och kommunikationsstrateg.

— Byrån behöver förnyelse, och jag ville tillbaka och jobba mer med kunderna, säger Johan Fernö som tillsammans med Bengt Lundahl äger bolaget.

Lotte Hoflund arbetade på byrån fram till för tre år sedan, då hon lämnade för att bli regionchef för fastighetsutvecklaren Centrumutveckling.

Samtidigt med VD-bytet får ID Kommunikation ett systerbolag, som i dag går under arbetsnamnet ID Retail. Enda anställd till en början blir Lisa Löwegren, även hon från Centrumutveckling, och bolaget ska fokusera på utveckling av handelsplatser som köpcentra och shoppinggator. Det första projektet är redan igång — vidareutvecklingen av Saluhallen i Lund som byggs om det närmaste året. Kund är det kommunala fastighetsbolaget Lundafastigheter.

När både Lotte Hoflund och Lisa Löwegren gick till ID Kommunikation blev det inte mycket kvar av Centrumutvecklings Malmöverksamhet, som därför lades ner i somras. Nu fortsätter bolaget i Stockholm och Göteborg.

ID Kommunikation har nu 34 anställda. I våras var ekonomin så ansträngd att ägarna bad de anställda acceptera en lönesänkning, för att slippa säga upp någon. Byråns medarbetare godtog förslaget och nu menar Johan Fernö och Bengt Lundahl att man har balans i verksamheten igen.

— Lönesänkningen över hela fältet har haft effekt, och vi räknar med att det ska räcka. Hela branschen har fått en volymminskning men vi ligger så att vi parerar den, säger Johan Fernö.

Lisa Kirsebom

Malmöbyrån ID Kommunikation får ny chef nästa vecka. Johan Fernö, VD sedan starten för elva år sedan, lämnar över till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.