fredag 17 maj 2024

inloggad som

Scalado sluter avtal med asiatiska elektronikjättar

|  , , ,
|  

Genom tre nya avtal, med de japanska jättarna NEC och Renesas samt koreanska Corelogic, räknar bildhanteringsbolaget Scalado med att få tillgång till ett ännu större nätverk i Asien.

Avtalen innebär att de tre asiatiska chip- och plattformstillverkarna till en början får licens att använda Scalados Speedtags-teknik, som bland annat gör det snabbare att ta bilder och att bläddra mellan dem i det digitala albumet. Fadi Abbas, en av Scalados grundare, uppger att avtalen vart och ett är värda miljonbelopp, men att kontakterna som avtalen kan ge är ännu viktigare.

— De är navet och bra referenser för nya företag som kan tänka sig att jobba med oss, säger han.

Sedan tidigare licensierar Scalado ut Speedtags-tekniken till hårdvarutillverkare som Aptina, Samsung och Fujitsu. I och med de nya avtalen har Scalado samtliga av världens tio största tillverkare av kamerasensorer som kunder.

— Förhoppningsvis ska vi finnas i telefoner med NEC:s teknologi i slutet av nästa år, säger Fadi Abbas.

Samtidigt är Scalado på väg att expandera och omorganisera. Bland annat ska Fadi Abbas få sällskap av ytterligare någon person på kontoret i Silicon Valley.

Scalados teknik finns i dag i mer än 400 miljoner enheter och har fem av världens ledande mobiltelefontillverkare som kunder. Bolaget, med säte på Ideon i Lund, har ett 60-tal anställda.

Genom tre nya avtal, med de japanska jättarna NEC och Renesas samt koreanska Corelogic, räknar bildhanteringsbolaget Scalado med att få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad