tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Cision öppnar kontor i Köpenhamn

I januari sålde Cision sitt danska dotterbolag. Nu håller PR-jätten på att öppna upp en ny filial i Köpenhamn, samtidigt som Malmökontoret stängs.

Cision A/S hade närmare 70 anställda när det i början av året såldes till Infomedia, ett medieanalysbolag samägt av de danska tidningsdrakarna Berlingske Tidende, Jyllands-Posten och Politiken. Efter fallande vinst för Cisions nordiska verksamhet var försäljningen ett första steg i en bantningskur där olönsamma verksamheter skurits bort. Det danska dotterbolaget hade en omsättning på 50 miljoner danska kronor men reavinsten för försäljningen slutade på blygsamma två miljoner svenska kronor.

Även i Sverige har storstädningen fått rejäl påverkan. Den 1 april såldes hela mediebevaknings- och analysverksamheten i Norden, med 300 anställda, till Stockholmsbaserade Infopaq. I Skåne har det gjort att Malmökontoret bommats igen, en av de två medarbetarna har övergått till Infopaq medan den andra numera är baserad i Kristianstad.

Kvar i Cision finns utskickstjänster för pressreleaser och finansiella rapporter samt databaser med adresslistor till redaktioner och journalister. Den verksamheten satsar bolaget nu på att utvidga i Danmark med initialt ett par anställda i ett nytt kontor, uppger Magnus Thell, VD för nybildade dotterbolaget Cision Scandinavia. 

— Det finns en mängd stora företag i Köpenhamnsområdet, men även på Jylland och Fyn, som har behov av professionella pressutskick, säger han.

Efter hårdbantningen har börsnoterade Cisionkoncernen cirka 2.000 anställda varav ett par hundra i Norden. Omsättningen 2008 landade på knappt 1,8 miljarder kronor.

Erik Olausson

I januari sålde Cision sitt danska dotterbolag. Nu håller PR-jätten på att öppna upp en ny filial i Köpenhamn, samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad