torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Upplevelsekonferens till Malmö i höst

Upplevelseindustrikonferensen Generator kommer till Malmö i november. Media Mötesplats Malmö, MMM, har fått i uppdrag att leda projektet och i samarbete med Nätverket för upplevelseindustrin utveckla konceptet kring konferensen.

Generator, som handlar om utveckling av kreativa näringar, riktar sig till beslutsfattare inom den offentliga sektorn. Konferensen har bara arrangerats en gång tidigare, i Åre förra året.

Nu har turen kommit till Skåne där MMM ska utveckla konceptet för att sedan skicka konferensen vidare till en annan region i Sverige nästa år.

Enligt Emma Estborn på Media Mötesplats Malmö är Generator en konferens för offentliga beslutsfattare som arbetar med utveckling av kultur och näringsliv.

— Många ligger på olika erfarenhetsnivåer, både på nationell, regional och kommunal nivå. Vi kommer bland annat att sikta på att arrangera workshops på olika kunskapsnivåer, säger hon.

Som arrangörer står Nätverket för upplevelseindustrin och Region Skåne, i samarbete med bland andra Tillväxtverket. Budgeten för konferensen ligger på 1-1,5 miljoner kronor. Projektet finansieras av deltagaravgifter samt med pengar från bland annat Region Skåne och Malmö Stad.

Emma Estborn räknar med att 200-300 tjänstemän och beslutsfattare kommer att delta i Generator 2009.

— Vi har inte byggt programmet än, men det kommer att vara en konferens på två dagar. Dels kommer det att handla om kompetensutveckling, dels att skapa en mötesplats, säger hon. Till upplevelseindustrin räknas bland annat rörlig media, musik, film och mode. Nätverket för upplevelseindustrin består av åtta mötesplatser som syftar till att utveckla och skapa tillväxt inom branschen, varav Media Mötesplats Malmö är en.

 

Upplevelseindustrikonferensen Generator kommer till Malmö i november. Media Mötesplats Malmö, MMM, har fått i uppdrag att leda projektet och i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad