torsdag 25 april 2024

inloggad som

Lönesänkningar på ID Kommunikation

En av Malmös större kommunikationsbyråer, ID Kommunikation, måste spara. Ledningen arbetar nu för att införa lönesänkningar för personalen.

Lågkonjunkturen pressar reklam- och kommunikationsbranschen. Rapidus har tidigare rapporterat om att de skånska byråerna Monopolet och Ringsberg & Co satts i konkurs.

Nu ska ID Kommunikation, med 32 anställda, anpassa sig till det rådande läget. Diskussioner har inletts med personalen om att sänka lönerna. Facket är inte inblandat och ledningen hoppas få igenom beslutet nästa vecka.

— Det är en försiktighetsåtgärd. Vi ser en klar avmattning och har två vägar att gå, antingen reducera personalen eller skära i kostnadsbilden på annat sätt, säger VD Johan Fernö.

Han hoppas få igenom tillfälliga lönesänkningar för att kunna behålla kompetens i företaget, inför en framtida ekonomisk vändning. Avtal om kortare arbetstid och lägre lön har på sistone använts inom tillverkningsindustrin, men ser nu ut att också vara på väg in i mer kunskapsintensiva branscher. På ID Kommunikation handlar det dock om en ren lönesänkning, utan förkortning av arbetstiden.

— Alla här känner att det inte är något roligt besked. Det påverkar folk rakt av. Men ska vi klara det här tuffa läget är detta ett sätt att lösa det på, säger P-O Jasslin, projektledare på ID Kommunikation.

Bolaget ägs av Johan Fernö och Bengt Lundahl, som köpte loss verksamheten från Dan Olofssons börsbolag Sigma under 2007. Ifjol landade byråintäkten på cirka 24 miljoner kronor och resultatet på 2,2 miljoner.

Kristian Svensson

En av Malmös större kommunikationsbyråer, ID Kommunikation, måste spara. Ledningen arbetar nu för att införa lönesänkningar för personalen. Lågkonjunkturen pressar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.