tisdag 4 juni 2024

inloggad som

Scalae årets företagare i Lund

|  

Grundarna av teknikkonsultföretaget Scalae, med huvudkontor i Dalby, utsågs till årets företagare i Lund 2008. Priset till Peter Arndt och Anders Cederberg överlämnades vid en ceremoni under fredagsförmiddagen där ett 30-tal företagare, tjänstemän och journalister deltog på Rådhuset i Lund.

Scalae är ett teknikkonsultbolag som sköter produktutveckling åt kunder som AstraZeneca och Höganäs, men även mindre Ideonbolag som Quickcool. Bolaget är speciellt inriktat mot fordons- och medicinteknik.

­– Priset betyder väldigt mycket, det är ett erkännande. Det var ju inte det vi tänkte på när vi startade företaget, men visst är det kul att få ett pris, säger Peter Arndt som är en av Scalaes grundare.

Den mesta av Scalaes utveckling sker på Beragården utanför Dalby, där företaget har sitt huvudkontor. Bolaget är också representerat i Ängelholm och Köpenhamn.

Det brutna räkenskapsåret juni 2007 till juni 2008 hade bolaget en omsättning på knappt 20 miljoner kronor, nästan en fördubbling mot samma period året före. Företaget har drygt 30 anställda.

Organisationen Företagarna i Lund, som delar ut priset till årets företagare, uppger Scalaes tillväxt sedan starten 2003 som en stor faktor till att de får utmärkelsen.

Priset till årets nyföretagare i Lund gick till Bettina Rother och Hanna Glans som driver konsultbolaget Equal Opportunities, EQO, som är ett av företagen i den nystartade tjänsteinkubatorn Lift på Ideon i Lund. EQO hjälper företag med jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Bland kunderna finns Malmö Stadsteater, Länsstyrelsen i Halland samt Stockholms Brandförsvar.

Lisbeth Andersson som driver butiken Kanorika i Lund utsågs till årets Lundaköpman 2008.

Grundarna av teknikkonsultföretaget Scalae, med huvudkontor i Dalby, utsågs till årets företagare i Lund 2008. Priset till Peter Arndt och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på […]

  • Danmarkskollen – Swifties, troll och krig

    ,
    Danskarna pratar gärna om Sverige när något går fel, som Sverigedemokraternas trollfabrik. Men det finns också en viss avundsjuka från Köpenhamn, till exempel när superstjärnor som Taylor Swift inte tar sig över sundet.