tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Gordon Gustavsson, chef för nya Ikea vid Svågertorp…

|  
|  

… som när det öppnar i höst blir bolagets näst största varuhus i världen.

Du har arbetat för Ikea i Kina och Japan de senaste elva åren, varför har du valt att ta jobbet i Malmö?

— Det lät för kul för att säga nej till, plus att jag är lite förtjust i att öppna nya varuhus. Jag var med och öppnade Ikeas andra varuhus i Kina och det första i Japan. Att öppna ett nytt i Malmö går inte av för hackor det heller.

Hur ser du på att varuhuset du ska leda ligger så nära Danmark?

— Det är rätt ställe att befinna sig på i Norden. När jag träffade Ingvar Kamprad 1986 berättade han om sin dröm att det första man skulle se när man kommer till Sverige är ett Ikeavaruhus. När jag fick höra att det nya Malmövaruhuset skulle ligga där tåget kommer in från Köpenhamn, tänkte jag ”vad kan vara bättre än det här”.

Att bli chef för ett av världens största Ikeavaruhus, 43.000 kvadratmeter stort, hur laddar du för det?

— Jag laddar inte så mycket, men jag blir mer och mer involverad i projektet. Jag ska hem till Sverige efter påsk för att träffa ledningsgruppen från Malmövaruhuset och delar av ledningen för Ikea Sverige. Det ska bli extra skoj att leda och göra affärer på svenska igen, det var länge sedan.

Hur många nya kommer ni att behöva anställa till det nya varuhuset?

— I och med flytten från Bulltofta till Svågertorp kommer vi att göra en del förändringar, vissa kommer att göra att vi kan bli betydligt effektivare i vårt arbete. Vi räknar med att få fler besökare, men det är inte säkert att det krävs mer personal. Det är sådant vi ska gå igenom efter påsk.

När flyttar du tillbaka till Malmö från Japan, där du bor nu?

— Flyttlasset går i mitten av juni och jag börjar jobba i början på juli. Sedan är det plattan i mattan fram tills vi öppnar. Men det är ju bara starten på det hela, jag räknar med att det blir hårt jobb fram till februari nästa år.

… som när det öppnar i höst blir bolagets näst största varuhus i världen. Du har arbetat för Ikea i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.