fredag 17 maj 2024

inloggad som

Miljoninvestering i ekonomiplanering

IT-bolaget Skyforge Financial Solutions har fått två miljoner kronor i kassatillskott från Sparbanksstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse.

Skyforge utvecklar ett system för att hjälpa privatpersoner att planera sin budget. Systemet som kopplas till en internetbank hjälper kunden att få en tydlig bild över vart pengarna tar vägen varje månad, utan att behöva spara alla kvitton eller föra bok.

— Tack vare investeringen kan vi fortsätta att utveckla produkten, men det är minst lika viktigt för oss att vi nu får in några erfarna personer från bankvärlden i styrelsen, säger Skyforges VD Alex Esser.

Skyforge startades av Jacob Hansson och Alex Hesser i mars förra året. Sedan sommaren har de arbetat heltid i bolaget, och numera jobbar ytterligare en person i företaget. Tidigare satt de på studentinkubatorn Venture Lab i Lund, men har nyligen flyttat till förinkubatorn på Minc i Malmö.

Företaget förhandlar nu med flera stora banker i både Stockholm och Skåne.

— Intresset hos både affärsutvecklare och tekniker på bankerna är väldigt stort, säger Alex Esser.

Skyforge är det fjärde bolaget som Sparbankstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse investerar i sedan starten 2007. Riskkapitalstiftelsen fortsätter sin verksamhet, trots beskedet tidigare idag att Sparbanksstiftelsernas Förvaltningsbolag går i graven.

Sparbankstiftelsen Skånes verksamhet kommer att dras ner till ett minimum, då den drabbas hårt av förvaltningsbolagets nedläggning, uppger Thomas Boström i Sparbankstiftelsen Skånes ledningsgrupp.

IT-bolaget Skyforge Financial Solutions har fått två miljoner kronor i kassatillskott från Sparbanksstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse. Skyforge utvecklar ett system för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad