torsdag 25 april 2024

inloggad som

Attraction startar mobilbyrå

Reklambyrån Attraction i Malmö startar ett nytt bolag tillsammans med Ulf Richeberg och Rikard Windh, två av grundarna till mobilmarknadsföringsföretaget MM3 Mobile Channel. Det nya bolaget heter Attraction Mobile och ska komplettera Attractions kompetens inom reklam och marknadsföring till mobiltelefoner.

— Byrån har kompetens inom alla digitala medier, och i och med denna nya gren vässar vi den mobila kanalen, säger vd Per Lindeblad.

Företaget ägs till 60 procent av Attraction. Resten delas mellan Ulf Richeberg och Rikard Windh.

— Målet är att få igång verksamheten under lönsamma former det första året. Vi har redan ett antal affärer på gång med både nya och befintliga kunder hos Attraction, säger Per Lindeblad.

Två av Attractions senaste tillskott på kundlistan är lägenhetsuthyrningsföretaget StayAt och det nya shoppingcentret Entré Malmö.

MM3 renodlas till att utveckla och sälja applikationer för mobil marknadsföring till kunder och reklambyråer som vill göra kampanjer. Det senast större uppdraget för MM3 var för övrigt mobiltävlingarna till publiken på Wembley Stadium i samband med motorsportevenemanget Race of Champions i slutet av förra året.

Anders Borg, som är den tredje av MM3:s grundare och även VD i företaget Mobile Labs, har avsagt sig allt operativt engagemang i MM3, sedan han har fått mer att göra i andra bolag och uppdrag.

Anders Frick

Reklambyrån Attraction i Malmö startar ett nytt bolag tillsammans med Ulf Richeberg och Rikard Windh, två av grundarna till mobilmarknadsföringsföretaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.