lördag 27 april 2024

inloggad som

Peter Eyermann lämnar Attraction

Grundaren av kommunikationsbyrån Attraction, Peter Eyermann, lämnar bolaget. Han startar ett nytt företag med Öresundskoppling, men är fåordig om detaljerna.

Hösten 1999 drog Peter Eyermann och Patrik Almö igång Attraction i Malmö. År 2002 hade verksamheten stora ekonomiska problem, men började på ny kula med pengar från bland andra Stefan Widén, grundare av Malmöbolaget XOR, numera Visma.

Peter Eyermann säljer nu sitt drygt femtonprocentiga ägande till Stefan Widén.

— Jag håller på att starta upp ett nytt bolag och det kommer att kopplas till Köpenhamn. Efter tio år på Attraction vill jag prova något annat, säger Peter Eyermann, som fyllde femtio i december.

Attraction har nitton anställda och omsatte enligt preliminära siffror nitton miljoner kronor i fjol. Nyligen fick byrån uppdraget att utveckla den norska mobiltelefonileverantören NetComs digitala marknadsstrategi. På kundlistan finns sedan tidigare namn som Öresundskraft, Danisco Sugar och TAC. VD är Per Lindeblad. Styrelseordförande och huvudägare är Stefan Widén.

Kristian Svensson

Grundaren av kommunikationsbyrån Attraction, Peter Eyermann, lämnar bolaget. Han startar ett nytt företag med Öresundskoppling, men är fåordig om detaljerna. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.