onsdag 24 april 2024

inloggad som

Amerikansk prestigeorder till ReadSoft

|  , ,
|  

Börsnoterade ReadSoft har fått en världsberömd amerikansk teknikjätte som kund. För Helsingborgsbolaget, som fått se luften gå ur den europeiska marknaden, innebär ordern på 7,8 miljoner kronor ett välbehövligt kapitaltillskott.

Den USA-baserade kunden ska använda ReadSofts mjukvara för att automatiskt läsa in och hantera miljontals fakturor i USA och Europa. Trots att ordern är bland ReadSofts största på den amerikanska marknaden kan det främsta värdet av affären bli att få använda kunden som referens i framtiden, menar ReadSofts informationschef Jonna Opitz.

— Visserligen får vi inte nämna deras namn ännu men bara implementeringen går bra brukar vi få använda kunderna som referenser senare. Och det är väldigt viktigt på den amerikanska marknaden, säger Jonna Opitz till R24.

ReadSoft skriver i pressreleasen att den amerikanska kunden är ett globalt teknikföretag med verksamhet i 170 länder, har en omsättning på cirka hundra miljarder dollar om året och finns med på amerikanska affärsmagasinet Fortunes lista över USA:s 500 största börsbolag. En beskrivning som stämmer mycket väl in på antingen IBM eller Hewlett-Packard.

Även om 2008 blev ett framgångsrikt år för ReadSoft i USA har bolaget som helhet brottats med vikande resultat. Trots ökad omsättning till 402 miljoner kronor slutade de tre första kvartalen med en förlust efter skatt på knappt 21 miljoner kronor. ReadSoft tvingades under hösten att säga upp ett 50-tal av sina 450 anställda.

— Framförallt är det Europa som gått dåligt. I England hade vi många kunder inom bank- och finanssektorn, men den marknaden har nästan försvunnit nu, säger Jonna Opitz.

Erik Olausson

Börsnoterade ReadSoft har fått en världsberömd amerikansk teknikjätte som kund. För Helsingborgsbolaget, som fått se luften gå ur den europeiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.