Bioett i Lund förstärker styrelsen med två externa personer, som båda har lång erfarenhet av livsmedelsindustrin, både i Sverige och internationellt.
Sven Bentinger blir ny ordförande. Han var från mitten av 80-talet VD för Culinar i Fjälkinge utanför Kristianstad och byggde upp företaget till ett av norra Europas mest framgångsrika smak- och kryddföretag. Bolaget ingår i dag i Lyckebykoncernen och heter Lyckeby Culinar.
Sedan 2003, då Bentinger slutade på Culinar, är han delägare och ordförande i Nordqvist Fiskexport AB.
Den andra nya styrelseledamoten heter Gunnar Söderling och har lång bakgrund inom Nestlékoncernen, både i Sverige och internationellt. Han har bland annat varit vice VD och divisionschef för djupfrysta produkter för Svenska Nestlé och vice president vid Nestlés huvudkontor i Schweiz. Sedan pensioneringen från Nestlé 2003 har han styrelseuppdrag för Axfood och Frigoscandia Distribution.
— De två har mycket stora kunskaper och erfarenheter av livsmedelsindustri och vet hur man bygger upp företag. Vi behöver dem nu då vi övergår från utvecklingsfasen i bolaget till marknadsfasen, säger Bioetts VD Bengt Sahlberg.
Bioett har utvecklat ett patenterat kvalitetssäkringssystem för att kontrollera kylan vid transporter av känsligt gods som livsmedel. Systemet består av en biosensor i form av en etikett, som registrerar temperaturen produkterna utsatts för under transporter.