Bioett i Lund tar in fem miljoner kronor i en nyemission. Pengarna kommer från riskkapitalbolagen Industrifonden, Malmö Invest och TeknoSeed som tillsammans äger 50 procent av bolaget. Resten ägs av VD Bengt Sahlberg, Karl-Erik Sahlberg, Ernst Wethje och Land&Sjö Food Technology AB.
— Vi ska använda pengarna för en aktiv marknadssatsning i Sverige för att få in fler kunder och till att industrialisera systemet, säger VD Bengt Sahlberg.
Inför en mer aktiv marknadsföring ska Bioett bredda styrelsen med två externa medlemmar.
Bioett har utvecklat ett system för kvalitetssäkring av temperaturen vid transporter av känsligt gods som livsmedel. Systemet består av en biosensor i form av en etikett, som registrerar temperaturen produkterna utsatts för under transporter. Skånemejerier, Findus och Sardus har varit med under utvecklingsarbetet och använder idag systemet.
Bolaget omsätter cirka en miljon kronor och har fem anställda.
— Om ett år ska vi vara tio, säger Bengt Sahlberg, som nyligen fick Livsmedelsakademins stora stipendium på 50.000 kronor för utvecklingen av kvalitetssäkringssystemet.
Till årsskiftet flyttar Bioett från lokalerna i södra Lund till nya lokaler på Ideon.