fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Ännu ett Birgerssonbolag i konkurs

Trygghetsbolaget i Malmö har i dag försatts i konkurs. Det är det andra av förre Framfab-chefen Jonas Birgerssons bredbandsrelaterade bolag som tvingas lägga ner inom loppet av ett par veckor. Nyligen gick Blokks (tidigare Hårdvarubolaget) på Ideon i konkurs.

Trygghetsbolaget utvecklade tjänster kring trygg- och säkerhet där larmsignaler skickades vidare via Internet.

För en månad sedan genomfördes en bryggfinansiering där Virtual Business House gick in med 650.000 kronor i nytt kapital. Samtidigt köpte man ut den tidigare delägaren Framfab och personalen köpte ut grundartrion. Men pengarna och tiden räckte inte för att rädda Trygghetsbolaget till en långsiktig finansiering.

— Det är ett mycket, mycket bra bolag och skulle kunna ha blivit en vinnande spelare, men det föll på att det skulle kosta för mycket pengar innan försäljningen skulle komma i gång, säger Sebastian Merlöv, VD för största ägaren Virtual Business House och styrelseledamot i Trygghetsbolaget.

Vid konkursen ägde Virtual Business House 37 procent, Jonas Birgersson 33 procent och personalen 30 procent av aktierna.

Trygghetsbolaget i Malmö har i dag försatts i konkurs. Det är det andra av förre Framfab-chefen Jonas Birgerssons bredbandsrelaterade bolag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.