tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

ShopSetup.com söker nya miljoner till e-handelssystem

Lundaföretaget ShopSetup.com, som utvecklat en teknisk plattform för e-handelsbutiker, söker 6-11 miljoner svenska kronor i nytt kapital.

— Får vi in åtta miljoner så klarar vi oss till slutet av nästa år och sedan räknar vi med att visa ett nollresultat, säger VD Magnus Holst och uppger att en institutionell investerare har visat intresse, förutsatt att någon aktör med ”relevant teknikinsikt” också går in med kapital.

ShopSetup.com startade i april förra året med förre SAF-ordföranden och PLM-VD:n, Ulf Laurin, som styrelseordförande och delägare. Målsättningen var att fånga små och medelstora butiker som inte har råd att anlita en webbyrå för att utveckla en egen Internetbutik. ShopSetups standardlösning kräver bara mindre anpassningar, sedan kan butikerna själva uppdatera sortiment och priser.

Men den så kallade dotcom-döden har inneburit att många varit avvaktande och ShopSetup har inte nått sina försäljningsmål. Vid årsskiftet fanns omkring 15 kunder mot förväntade 50. Nu är målet att nå upp till 80 kunder under året, något Magnus Holst menar är fullt möjligt med hjälp av nytt kapital och ökad fokusering på säljarbetet.

Lundaföretaget ShopSetup.com, som utvecklat en teknisk plattform för e-handelsbutiker, söker 6-11 miljoner svenska kronor i nytt kapital. — Får vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad