torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Slottsbacken investerar åtta nya miljoner i Danish Probe

E-learningföretaget Danish Probe i Köpenhamn får ett kapitaltillskott på ytterligare åtta miljoner danska kronor från Slottsbacken Venture Capital, som i april förra året gick in med två miljoner i bolaget.

Samtidigt ökar Slottsbacken sin ägarandel från åtta till 20 procent.

Bakgrunden till den nya investeringen är att Danish Probe har nått ett antal uppställda mål, bland annat rekryteringen av en ny ledning. Den 1 februari tillträder Torben Andersen som ny VD. Han kommer närmast från Microsoft, där han bland annat ansvarat för företagets dotcom-aktiviteter.

Danish Probe har också lyckats uppnå försäljningsmålen, trots den svaga marknaden för e-learningprodukter under förra året.

Företaget har sitt ursprung i forskarparken Symbion, men har nyligen flyttat till nya lokaler vid Rådhuspladsen.

Slottsbacken investerar i IT-relaterade bolag i Norden med Telia och Sjätte AP-fonden som finansiärer.

E-learningföretaget Danish Probe i Köpenhamn får ett kapitaltillskott på ytterligare åtta miljoner danska kronor från Slottsbacken Venture Capital, som i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.