måndag 25 september 2023

inloggad som

Anox skjuter på börsintroduktionen, men tar in nytt kapital

Bioteknikföretaget Anox AB:s börsintroduktion försenas. Det uppger företagets VD Thomas Welander. Ansökan om notering på Stockholmsbörsens O-lista skulle ha gjorts efter årsskiftet. Den får nu vänta till sent i vår eller till sommaren.

Anledningen till förseningen är att ordinarie bolagsstämma måste hållas innan ansökan till börsen görs. Innan dess måste förra årets bokslut vara klart. Thomas Welander räknar med att bokslutet är klart i februari.

Den planerade nyemissionen under våren, före börsintroduktionen, ska genomföras och Thomas Welander hoppas att den ska ge företaget cirka 15 miljoner svenska kronor, vilket är mer än vad man tidigare tänkt. Enligt VD har företagets kapitalbehov ökat under slutet av förra året. Orsaken är ett växande intresse kring företagets produkter, främst i Nordamerika Emissionen riktar sig till personer i kretsen kring Anox och företaget administrerar den själv.

Anox har funnits på Ideon i Lund sedan starten 1986, men flyttade i december in i ett nytt, eget hus intill Ideonområdet. Huset har kostat 16 miljoner kronor.

Anox arbetar med biologisk rening av vatten och jord och har projekt på gång på samtliga kontinenter.

Bioteknikföretaget Anox AB:s börsintroduktion försenas. Det uppger företagets VD Thomas Welander. Ansökan om notering på Stockholmsbörsens O-lista skulle ha gjorts […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad