måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Ortega startar Europasatsning hos 2M Invest i Hellerup

Kalifornienföretaget Ortega InfoSystems, som är specialiserat på Internetbaserade säkerhets- och övervakningssystem, inleder nu en satsning på den europeiska marknaden. Det sker genom att Ortega etablerar sig i delägaren 2M Invests topprenoverade kontorshus i Hellerup norr om Köpenhamn.

Ortegas Internetkoncept har två huvudprodukter, FacilitySmart och BuildingSmart, som går ut på att hjälpa företag med effektivisering av säkerhetssystem samt övervakning och automation av fastigheter. Genom att utnyttja Internet ska övervakning och styrning av industrier och kontor kunna ske på distans över hela världen, oavsett avstånden.

Företagets VD Steve Chu demonstrerade själv metoden vid ett pressmöte hos 2M Invest på fredagen. Hittills har ett 20-tal installationer gjorts i Asien och USA. 2M Invest äger cirka 4,5 procent av företaget och öppnar nu dörrarna för Ortegas första etablering i Europa.

— Ortega är ett högintressant företag som vi tror har en mycket stark framtid också här, säger 2M Invests VD Michael Mathiesen till Rapidus.

Ortega vill inte ge några aktuella siffror för omsättning och resultat, men uppger att man nu har cirka 70 anställda mot ett 20-tal för ett drygt år sedan. Huvudkontoret ligger i Santa Clara i Kalifornien.

Kalifornienföretaget Ortega InfoSystems, som är specialiserat på Internetbaserade säkerhets- och övervakningssystem, inleder nu en satsning på den europeiska marknaden. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad