lördag 30 september 2023

inloggad som

NsGene kan tjäna 20 miljoner dollar på utvidgat licensavtal

Ett utvidgat licensavtal med Nasdaqnoterade Biogen Inc. innebär att NsGene i Ballerup utanför Köpenhamn står inför en möjlig förtjänst på 20 miljoner dollar bara ett år efter avknoppningen från NeuroSearch, förutsatt att avtalet ger full utdelning.

Det utvidgade licenssamarbetet gäller utvecklingen av proteinet neublastin, som visat sig ha en skyddande effekt på nervceller vid Parkinsons sjukdom.

Samarbetet med Biogen, som har kontor i Massachusetts i USA, offentliggjordes tidigare i år. Nyheten i det utvidgade licensavtalet är att om en produkt baserad på neublastin från NsGene utvecklas framgångsrikt så kommer NsGene, utöver royalty, att få minst 20 miljoner dollar i bonus.

Biogen får i gengäld rättigheterna att utföra research, utveckling och att kommersialisera produkter baserade på neublastin.

De största ägarna i NsGene är NeuroSearch (28 %), BankInvest, Dansk Kapitalanlæg, Lønmodtagernes Dyrtidsfond och Karolinska Investment Fund.

Ett utvidgat licensavtal med Nasdaqnoterade Biogen Inc. innebär att NsGene i Ballerup utanför Köpenhamn står inför en möjlig förtjänst på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad