tisdag 26 september 2023

inloggad som

Nytt integrationsindex kan lanseras till sommaren

Om cirka ett halvår siktar Øresund Industri och Handelskammare på att lansera sitt nya integrationsindex, som ska bli ett kontinuerligt mätinstrument för att avläsa hur integrationen mellan Själland och Skåne fortlöper.

Det var i fredags i Børsen som kammarens ordförande Bent Larsen avslöjade idén, som det redan har arbetats en hel del kring. Men arbetet att ta fram och analysera statistik som är tillförlitlig över tid är omfattande och därför behöver de inkopplade analytikerna säkert ett halvår för att skapa bra mätmetoder och jämförelser.

Modellen för att mäta vad som faktiskt händer med Öresundsintegrationen skall bland annat innefatta förändringar på arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, den allmänna konjunkturen och handeln. Dessutom är tanken att man skall komplettera med enkäter och djupintervjuer för att få mera trovärdig substans till analyserna, säger Sydsvenska Handelskammarens utredare Per Tryding, som arbetar med idén tillsammans med bland andra konsulter från det fristående analysföretaget Copenhagen Economics.

Om cirka ett halvår siktar Øresund Industri och Handelskammare på att lansera sitt nya integrationsindex, som ska bli ett kontinuerligt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad