tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Skånska IT-företag utmanar börsklimatet – med framgång

Samtidigt som en rad IT-företag på sista tiden har skjutit upp både nyemissioner och planer på börsnoteringar går nu två skånska IT-företag mot strömmen.

Novosignal AB i Malmö och aPROch AB med säte i Helsingborg och kontor i Ängelholm söker 36 respektive 20 miljoner svenska kronor inför noteringar på Nya Marknaden respektive Aktietorget.

Och trots det allmänt kärva börsläget för IT-företag just nu går emissionsarbetet bra.

— Det har gått över förväntan. Vi är inte fulltecknade ännu, men det kommer vi absolut att bli. Därom råder inget tvivel, säger Tobias Antius, VD för Novosignal, som utvecklar IT-baserade styrsystem för järnvägsbranschen.

Anmälningstiden går ut på fredag.

— Intresset är väldigt stort och vi har fått beställa tryckning av nya prospekt. Jag tror det beror på att folk förstår vad vi håller på med och att vi har färdiga produkter framme. Men det är klart att i ett annat skede hade vi säkert varit fulltecknade flera gånger redan, säger Stefan Lundgren, VD för aPROch, som utvecklar handdatorer och mjukvara för bland annat golf- och tennisträning, men även för medicinska användningsområden.

Exakt hur stort intresset är för aPROch nyemission är för tidigt att säga, eftersom anmälningstiden inte går ut förrän 1 december.

Samtidigt som en rad IT-företag på sista tiden har skjutit upp både nyemissioner och planer på börsnoteringar går nu två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad